Doneren

Even lekker weg, vrij zijn van alle dagelijkse verplichtingen en in een ontspannen sfeer avonturen beleven, mensen ontmoeten. Dat kennen we allemaal. Dat noemen we vrije tijd, en we vinden het vanzelfsprekend om in de vrije tijd van alles te ondernemen.

Maar voor mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB) is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Zij zijn immers altijd, 24/7, afhankelijk van de juiste zorg, begeleiding, hulpmiddelen en aanpassingen.

Met de hulp van veel donateurs en enthousiaste vrijwilligers maakt Avonturis betekenisvolle beleving mogelijk voor mensen met EMB. Programma’s, waarin beleving centraal staat. Programma’s, waarbij contacten met begeleiders en familie verdiept kunnen worden. Programma’s, waarbij er misschien wel nieuwe ervaringen voor het leven worden opgedaan.

Wil je helpen? Doneer dan aan Avonturis.

Direct doneren gaat heel veilig en eenvoudig via onze donatiemodule op Geef.nl.
Hartelijk dank voor uw gift!

Avonturis heeft een ANBI-status: het is een Algemeen Nut Beogende Instelling.
Avonturis heeft een CBF-keurmerk: het is een Erkend Goed Doel.

Met een periodieke schenking, bijvoorbeeld een vast bedrag per jaar, kwartaal of maand, kun je het werk van stichting Avonturis voor een langere periode steunen. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld het machtigingsformulier in te vullen en op te sturen naar:

Stichting Avonturis
Badhuisstraat 17-C
6827 AD Arnhem

Direct doneren gaat heel veilig en eenvoudig via onze donatiemodule op Geef.nl.

Je kunt je donatie ook overmaken naar rekening NL79RABO0322823072

De belastingdienst heeft stichting Avonturis aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling. 
Voor Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI’s) gelden speciale belastingregels bij: 

  • erven 
  • schenken
  • giften (inkomsten- en vennootschapsbelasting)  

Alleen instellingen die de belastingdienst heeft aangewezen als een ANBI kunnen gebruikmaken van de fiscale voordelen. De belangrijkste voordelen van deze ANBI status voor stichting Avonturis en haar begunstigers zijn:   

  • stichting Avonturis hoeft geen erf- of schenkbelasting te betalen over erfenissen en schenkingen die zij ontvangt
  • een donateur kan giften aan stichting Avonturis van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken (uiteraard binnen de daarvoor geldende regels)

Meer informatie over de specifiek geldende regels bij schenken met belastingvoordeel:
Belastingdienst (giften)

Bij Avonturis kan een Fonds op Naam worden opgericht. Dit kan bij leven maar ook via een beschikking in het testament. Een Fonds op Naam is een schenking aan een goed doel, ook genoemd het ‘hoofdfonds’, met een gerichte opdracht. 

Doelstelling

De schenker bepaalt zelf de naam van het fonds (vaak de eigen naam of de naam van een dierbare) en de aan Avonturis gerelateerde doelstelling. De schenker kan ook zelf bepalen hoeveel geld het fonds uitgeeft. Het doel van het Fonds op Naam moet over het algemeen wel passen binnen onze doelstellingen. Wij zorgen ervoor dat het geld in het Fonds van Naam besteed wordt aan het specifieke doel en zorgen voor de administratieve afhandeling. Zo profiteert een Fonds op Naam van de kennis en ervaring die al bij ons aanwezig zijn, zonder belast te zijn met organisatorische en administratieve kwesties.

Een Fonds op Naam biedt (vermogende) particulieren, maar ook bedrijven de mogelijkheid op deze persoonlijke wijze het werk van een goed doel structureel te ondersteunen.

Het is mogelijk om een schenking aan stichting Avonturis te benoemen in jouw testament. De stichting wordt hiermee automatisch (mede-)erfgenaam.

Neem voor een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden contact op met Michael de Ridder:
06-44541361 
michael@avonturis.nl

Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan deze pagina.

Wij worden blij van elke donatie.
Een eenmalige gift van €10 is voor Avonturis net zo welkom als een jaarlijkse bedrijfsdonatie van €2500.
Omdat alle beetjes helpen.
Omdat we weten dat elke donatie bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven van onze doelgroep.

Dankzij jouw hulp kunnen wij onze belevingsprogramma’s ontwikkelen en uitvoeren.

Zoals bijvoorbeeld op de woongroep bij Marjolein. Zij heeft actief en enthousiast genoten van haar persoonlijke klankenconcert, waarbij haar eigen stemgeluid werd meegemixt. Haar ouders en begeleiders zagen hoe zij zichzelf herkende in het concert, en dat luid en duidelijk met hen deelde.

Voor allen een onvergetelijk moment. Dankzij jouw hulp.