Stichting Avonturis is een jonge, net opgerichte stichting uit Arnhem die zinvolle vrijetijdsbeleving mogelijk maakt voor mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Met onze mobiele belevingsruimtes en bijbehorende programma’s vullen wij de vrije tijd van onze doelgroep educatief en/of feestelijk in.

Het project

Een pop-up spiegeltent vol beleving. Het doel is om vol verwondering samen te genieten van de feestelijke presentatie, het eten met een twist en vele zintuiglijke prikkels. Hierbij staat de levensgrote etagère van 1,60 m hoog centraal. Een theatraal over-de-top middelpunt, waarbij alles en iedereen samenkomt.

Aandacht en beleving

Voor mensen met EMB is een maaltijd een belangrijk en herkenbaar moment in de dag. Aan die momenten kan niet altijd evenveel aandacht worden besteed: het wordt al snel routine. Wij willen die momenten meer aandacht, beleving en kwaliteit geven. Met decors en attributen toveren wij een woonruimte om tot een sfeervol pop-up belevingsrestaurant. 

Samen met studenten van MBO Zorg & Welzijn bereiden de bewoners verrassende hapjes. Zo ontstaat er ontmoeting tussen jongeren zonder beperking en mensen met EMB, een weinig zichtbare doelgroep in onze samenleving.  Ook zij verdienen het om mee te doen in onze samenleving. Net als ieder ander.

Bijna compleet

Wij gaan op meerdere zorginstellingen deze ontmoetingsprogramma’s organiseren. De meeste decorstukken en attributen hebben wij al in bezit of in bruikleen gekregen. Alleen de Etagère XL mist nog. Bouw jij mee aan onze levensgrote etagère? Alvast hartelijk bedankt voor jouw donatie, namens alle leden van Stichting Avonturis!
Deze actie is gesloten. Alle donateurs bedankt!

Stichting Avonturis heeft een ANBI status en is een erkend goed doel (CBF keurmerk).


Doneren gaat heel veilig en eenvoudig via onze actiepagina op Geef.nl.

Hartelijk dank!

Avonturis heeft een CBF-keurmerk: het is een Erkend Goed Doel. Avonturis heeft een ANBI-status: het is een Algemeen Nut Beogende Instelling.

VIP arrangement

Donateurs van €50 of meer krijgen een VIP-arrangement met een feestelijke High Tea bij de  officiële ingebruikname van de Etagère XL. Smullen!

Supersponsor

Wil je supersponsor worden? Bij een donatie boven de €500 mag je de Etagère XL zelf een keer gebruiken op je eigen feestje. Feest geslaagd!